Otvoren novi pogon mlekare "Megle"

Bez autora
Dec 06 2011

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović prisustvovao je danas otvaranju rekonstruisanog pogona bavarske mlekare “Megle” u Kragujevcu u koji je uloženo četiri miliona evra. U tetrapak liniju za punjenje mleka i mlečnih proizvoda, koja je najmodernija takve vrste u Srbiji, uloženo je dva miliona evra, dok je ista suma investirana u obnavljanje infrastrukture i rekonstruisanje proizvodnog pogona. Dolazak kompanije “Megle” na naše tržište omogućava veću konkurenciju, koja istovremeno znači dostizanje i poštovanje evropskih i svetskih standarda u svakoj pojedinačnoj oblasti. Vlasnik “Megle grupe” Toni Megle istakao je da je ta kompanija zadovoljna poslovanjem u Srbiji, a Vlada Srbije i resorno ministarstvo prepoznaju značaj proizvodnje mleka, kao i preduzeća koja žele i mogu da rastu. Kompanija “Megle” je u martu ove godine i zvanično postala vlasnik mlekare "Mladost" iz Kragujevca, koju je u decembru prošle godine kupila od beogradske firme Silbo.

Četiri miliona evra u modernizaciju proizvodnjeMinistar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović prisustvovao je danas otvaranju rekonstruisanog pogona bavarske mlekare “Megle” u Kragujevcu u koji je uloženo četiri miliona evra.

U tetrapak liniju za punjenje mleka i mlečnih proizvoda, koja je najmodernija takve vrste u Srbiji, uloženo je dva miliona evra, dok je ista suma investirana u obnavljanje infrastrukture i rekonstruisanje proizvodnog pogona.

Dolazak kompanije “Megle” na naše tržište omogućava veću konkurenciju, koja istovremeno znači dostizanje i poštovanje evropskih i svetskih standarda u svakoj pojedinačnoj oblasti.

Vlasnik “Megle grupe” Toni Megle istakao je da je ta kompanija zadovoljna poslovanjem u Srbiji, a Vlada Srbije i resorno ministarstvo prepoznaju značaj proizvodnje mleka, kao i preduzeća koja žele i mogu da rastu.

Kompanija “Megle” je u martu ove godine i zvanično postala vlasnik mlekare "Mladost" iz Kragujevca, koju je u decembru prošle godine kupila od beogradske firme Silbo.

“Megle Srbija” danas ima više od 110 zaposlenih. Investicionim planom za 2012. godinu predviđeno je dva miliona evra za novo povećanje kapaciteta proizvodnje i kvaliteta proizvoda.

Sve mlekare u našoj zemlji prošle godine su otkupile 760 miliona litara mleka, a podaci pokazuju da će u ovoj godini biti otkupljeno više od 800 miliona litara mleka. Ministar Petrović je naglasio da će otkup mleka u 2011. godini biti za 5 do 10 posto veći nego u 2010. godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik